В Україні хочуть скасувати “декретні” гроші

В Україні хочуть скасувати “декретні” гроші

Конституційний суд ухвалив рішення у відповідь на звернення 50 народних депутатів про те, що одноразова допомога і декретні виплати при народженні дитини не передбачені в Конституції України.

Суд послався на фінансову нестабільність в країні і своє право на скасування деяких соціальних виплат в таких умовах, в тому числі і виплати з охорони сім’ї, дитинства, материнства і батьківства.

“Допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, допомога при народженні дитини та допомога при усиновленні дитини не передбачені в Конституції України,” – йдеться в повідомленні прес-служби КСУ. Далі слідують роз’яснення, що для поліпшення фінансово-економічної ситуації держава має право скоротити соціальні витрати, але вони будуть обмежені часовими рамками.

Далі слідують роз’яснення, що для поліпшення фінансово-економічної ситуації держава має право скоротити соціальні витрати, але вони будуть обмежені часовими рамками.

Так, допомога по догляду за дитиною до 3 років і одноразова допомога молодим мамам в розмірі 41,3 тис гривень можуть бути скорочені або скасовані, тому що не передбачені Конституцією України, пише businessua.com.

Поділитись