В Україні довідки стануть електронними

В Україні довідки стануть електронними

В Україні починають ліквідацію паперових дозволів і довідок. Уже до кінця 2019 року громадяни зможуть отримувати майже дві сотні електронних послуг. Зараз їх вже 120.

Про це повідомили в Кабінеті міністрів.

У 2018 році запрацювали понад півсотні нових центрів адмінпослуг, зокрема це передбачено і медичною реформою. Триває процес децентралізації. А незабаром відкриють Центр оцінювання претендентів на державну службу. За словами прем’єра, уряд став більш конкурентоспроможним роботодавцем, пише “Знай”.

“Коли ми сьогодні чуємо, що треба створити державу в смартфоні – я можу сказати, що я це всіляко підтримую. І більш того – ми вже це робимо. Чим менше буде контактів з чиновником, тим буде краще. Це і прозорість і ефективність і раціональність. Ми почали міняти систему освіти, медицини, ми почали міняти систему соціального забезпечення, всі наші рішення впливали в тому числі і на розвиток національної економіки. Насправді, все те, що ми маємо сьогодні – ми повинні захистити і продовжити”, – заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

 

Фото Александры Будилки (из архива FOTOmedia)

Поділитись