В Україні будуть використовувати сучасні технології для збору сміття

В Україні будуть використовувати сучасні технології для збору сміття

В Україні вступили в дію нові державні будівельні норми щодо містобудування (ДБН Б.2.2-12:2018 “Планування і забудова територій”), якими внесено низку змін щодо організації системи збору побутових відходів у населених пунктах. Відтак, унормовано проектування систем підземного та вакуумного (пневматичного) збирання сміття, що сприятиме роздільному збору, чистоті та покращенню екологічної ситуації в населених пунктах. Про це нагадує прес-центр Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

“Сьогодні в Україні дуже важливо використовувати більш сучасні рішення і технології для збору сміття в населених пунктах. Адже ця проблема з кожним роком стає все гострішою. Тому у нових містобудівних ДБН було унормовано це питання та впроваджено використання систем підземного та вакуумного збору сміття. Такі системи успішно діють у багатьох країнах Європи, зокрема, у Швеції, Австрії, Норвегії, і тепер, маю надію, будуть все більше розповсюджуватися у нас”, — повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

За його словами, це сприятиме покращенню екологічного стану та зовнішнього вигляду наших міст.

Підземний спосіб збору сміття безпечніший, гігієнічніший та естетичніший метод збирання відходів в населених пунктах, що сприяє їх роздільному збору.

Вакуумний (або пневматичний) спосіб збирання побутових відходів стосується житлових будинків і є цивілізованою заміною сміттєпроводів.

 

Поділитись