В Україні активізували розслідування кримінальних правопорушень у оборонному секторі

В Україні активізували розслідування кримінальних правопорушень у оборонному секторі

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка доручив керівникам регіональних прокуратур активізувати розслідування кримінальних проваджень за фактами правопорушень, зокрема корупційних, на підприємствах Державного концерну “Укроборонпром”.

Це дозволить виявити передчасно закриті кримінальні провадження з початку збройного конфлікту на території України по теперішній час, а також пришвидшити розгляд справ цієї категорії у судах, повідомляє прес-служба Офісу гепрокурора.

Крім того, наказом Генерального прокурора створено міжвідомчу робочу групу у сфері протидії кримінальним правопорушенням в оборонному секторі держави, до складу якої увійшли керівники правоохоронних органів, Міністерства оборони України та ДК “Укроборонпром”.

“Аналогічні робочі групи будуть створені і на базі регіональних прокуратур. Це дозволить ефективно координувати роботу усіх правоохоронних та контролюючих органів у цьому напрямку. Нагляд за кримінальними провадженнями про військові злочини та у сфері оборонно-промислового комплексу здійснює новостворена Спеціалізована прокуратура”, – йдеться у повідомленні.

Поділитись