В СБУ пояснили, чим загрожує артистам “неправильна” позиція по Криму

В СБУ пояснили, чим загрожує артистам “неправильна” позиція по Криму

Служба Безпеки України забороняє в’їзд на територію держави російським артистам, які відвідали раніше Крим, проте їх висловлювання про статус півострова є їхньою приватною точної зору.

Про це в інтерв’ю українському телеканалу “24 канал” заявив міністр культури і інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

“Якщо людина була в Криму – зрозуміло, чому в’їзд в Україну заборонено. Однак якщо він публічно говорить, що Крим ніколи не стане частиною України – чи є це підставою для того, щоб не впускати його до нас?” – сказав Ткаченко.

При цьому, за словами міністра, якщо публічна особа постійно займається, на його думку, “пропагандистською роботою”, то це стає безперечним підставою для заборони в’їзду в країну.

Також Ткаченко торкнувся теми українських виконавців, які виступають в Росії. Він вважає, що Мінкульт України не може заборонити артистам виступати в Москві. Глава міністерства підкреслив, що самі рішення про заборони приймає СБУ. Про причини, чому в певних випадках приймають те чи інше рішення, можна “тільки здогадуватися”, уклав він.

У березні цього року українська прокуратура порушила кримінальну справу проти 23 російських артистів, які в травні 2018 року виступили в Керчі в честь відкриття Кримського моста. Російські артисти відповіли на дії України критикою. Чоловік і продюсер співачки Валерії, яка, зокрема, потрапила в цей список, назвав вчинок української влади дурним і нелогічним.

Поділитись