В Прилуках затримали озброєного розбійника

В Прилуках затримали озброєного розбійника

Стало відомо, що в Прилуках затримали озброєного розбійника. Раніше судимий лиходій зайшов до помешкання пенсіонера, відлупцював його і під загрозою револьвера відібрав сумку з грошима.

Як повыдомили у Секторі комунікації поліції Чернігівської області, по допомогу до поліції звернувся житель Прилук і повідомив, що став жертвою озброєного розбійника. Пенсіонер описав нападника, який серед білого дня вдерся до хати господаря, побив його, і, погрожуючи револьвером, відібрав сумку з грошима.

На місце події прибула слідчо-оперативна група Прилуцького відділу поліції та досвідчені оперативники. Правоохоронці проаналізували кримінальний «почерк» зловмисника, склали його словесний портрет і визначили напрям, куди орієнтовно попрямував нападник.

В ході оперативно-розшукових заходів правоохоронці вийшли на раніше судимого прилучанина, який у скоєному зізнався та надав правдиві свідчення. У правопорушника під час поверхневого огляду виявлено та вилучено споряджений набоями револьвер, виготовлений кустарним способом. Зброя та боєприпаси направлені на дослідження.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито провадження за частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій, поєднаний з проникненням у житло) – карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Відносно нападника також відкрито провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) – карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Триває досудове розслідування.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

 

Поділитись