В офісі Зеленського назвали Росію організатором екстреної посадки борту Ryanair в Мінську

В офісі Зеленського назвали Росію організатором екстреної посадки борту Ryanair в Мінську

Радник глави офісу президента України Михайло Подоляк вважає, що “головним організатором і вигодонабувачем” примусової посадки літака Ryanair в Мінську є РФ.


Що летів з Афін до Вільнюса 23 травня літак Ryanair екстрено сів в мінському аеропорту через повідомлення про мінування. Білоруські правозахисники повідомили, що цим літаком летів Роман Протасевич, засновник Telegram-каналу Nexta, визнаного в Білорусі екстремістським. При перевірці документів у мінському аеропорту Протасевича затримали. Проти нього порушено кримінальну справу за кількома статтями, включаючи статтю “організація масових заворушень”. Йому може загрожувати до 15 років позбавлення волі.

“Ніякого компромісного виходу з тривалої політичної кризи за участю європейських посередників більше неможливо. Єдиний шлях у (президента Білорусі Олександра – ред.) Лукашенка – остаточно розчинити свою країну в РФ. Виходячи з підсумкової ціни події, безсумнівно, що головним організатором і вигодонабувачем примусової посадки є РФ. Більш того, зараз вже абсолютно очевидно, що саме РФ свого часу готувала щось подібне для України. в вигляді неіснуючої “спецоперації” з точно таким же примусовим сценарієм і подальшої максимальної дискредитацією нашої країни”, – цитує Подоляка РБК-Україна.

Він вважає, що вимушена посадка літака в Мінську – це прояв міжнародного тероризму. “Повітряний інцидент в Білорусі з рейсом Афіни-Вільнюс – це, безсумнівно, прямий прояв міжнародного тероризму. І трактуватися даний інцидент має однозначно. Примус пасажирського літака до посадки в Мінську за сфальсифікованим приводу “про мінування” і під конвоєм військової авіації – безумовний і демонстративний виклик сучасного світу”, – заявив Подоляк.

Поділитись