В Ізраїлі назвали країни Європи з найвищим рівнем антисемітизму

В Ізраїлі назвали країни Європи з найвищим рівнем антисемітизму

Зростання числа майже всіх форм проявів антисемітизму спостерігається в світі. Про це заявили в четвер, 23 січня, в Центрі Кантора при Тель-Авівському університеті.

За словами міжнародного громадського діяча, президента Європейського єврейського конгресу В’ячеслава Моше Кантора, антисемітизм став широко поширеним явищем і нерідко приймається суспільством. При цьому він зазначив, що в європейських країнах зростають антисемітські настрої. Так, у Східній Європі найвищий індекс антисемітизму був виявлений в Польщі – 48%. При цьому в 2015 році він становив 37%.

74% опитаних поляків заявили, що євреї занадто багато говорять про голокост. 45% респондентів пояснили ненависть до євреїв їх «єврейською поведінкою», а 21% громадян країни звинувачує євреїв в організації воєн.

У Німеччині індекс антисемітизму склав 15%, де значно почастішали антисемітські інциденти – їх зростання склало 70%. При цьому 51% опитаних німців заявили про те, що євреї занадто багато говорять про голокост.

23 січня в Ізраїлі проходять пам’ятні заходи про Голокост, приурочені до 75-річчя звільнення концтабору Освенцим радянськими військами.

Поділитись