В Івано-Франківську посадовець поліції вимагав хабар

В Івано-Франківську посадовець поліції вимагав хабар

Стало відомо, що до працівників Івано-Франківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України звернувся чоловік зі скаргою на незаконні дії одного зі співробітників керівної ланки поліції Тисмениці.

Заступник начальника слідчого підрозділу вимагав від нього 6 тисяч доларів США за непритягнення до відповідальності його сина, який, нібито, підозрюється у скоєнні крадіжки та угоні автомобіля. Про це повідомыли у Департаментi внутрішньої безпеки Національної поліції України, передає Newformat.info.

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у місті Львові, під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури, було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України.

Факт одержання 5 тисяч доларів США від заявника підполковником поліції задокументували під час спільних заходів Управління ДВБ НПУ, слідчих ДБР, за сприяння керівництва ГУНП у Івано-Франківській області та технічної підтримки СБУ. Після «оборудки» посадовця поліції затримали бійці КОРДу та працівники внутрішньої безпеки поліції, а незаконні кошти вилучили.

Фігурант доставлений до ізолятора тимчасового тримання. Готується оголошення йому підозри та обрання запобіжного заходу. За вчинене підполковнику поліції загрожує позбавлення волі на строк до 10 років.

Фото: Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

Поділитись