В Івано-Франківську через витік невідомої речовини госпіталізували вісьмох учнів коледжу

В Івано-Франківську через витік невідомої речовини госпіталізували вісьмох учнів коледжу

Вночі 17 червня жителі кількох будинків в районі Івано-Франківської Державного коледжу технологій та бізнесу раптово відчули різку сморід.

Запах був настільки нестерпний, що мешканці кількох багатоповерхівок вийшли на вулицю, спочатку подумали, що це витік природного газу. Однак потім стало відомо, що з отруєнням госпіталізували вісьмох підлітків з гуртожитку поруч. Про це розповіли в Держслужбі з надзвичайних ситуацій.

– 17 червня в 00:25 в оперативно-координаційний центр ГУ ДСНС в області надійшла інформація про те, що в місті Івано-Франківськ на вулиці Петлюри, 23, 25 і вулиці Коновальця, 144, 146 відчутний різкий сторонній запах невідомої речовини (можливо, витік газу), через що мешканці багатоквартирних житлових будинків вийшли зі своїх квартир на вулицю, – сказано в публікації.

Однак аварійні бригади АТ “Івано-Франківськгаз” витоку природного газу не виявили. Потім стало відомо, що з будівлі гуртожитку Івано-Франківського Державного коледжу технологій та бізнесу Коновальця, 142, через наявність різкого запаху невідомої речовини, персонал вивів на вулицю всіх дітей. Також надійшло повідомлення від чергового лікаря КНП “ОКЦ екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” про те, що в Обласну клінічну дитячу лікарню госпіталізовано вісім підлітків.

– Рятувальними підрозділами спільно з працівниками поліції проведено обстеження зазначених будинків, сусідніх будівель і прилеглої території – вогнища поширення невідомої речовини не виявлено. Ознак горіння немає. Проведено виміри концентрації небезпечних речовин і загазованості в повітрі (без перевищення допустимої норми), – додали рятувальники.

З 2:30 запах почав слабшати і всі повернулися до своїх домівок. Працівниками поліції проводяться слідчі дії.

Поділитись