В Іраку було вбито сина відомого правозахисника

В Іраку було вбито сина відомого правозахисника

Підозрювану у вбивстві особу затримали в північному Іракському автономному районі Курдистану.

Іракська поліція затримала чоловіка, якого підозрюють у вбивстві сина видатного правозахисника, тіло якого було знайдено минулими вихідними в місті Басра на півдні. За інформацією агентства AFP, влада Іраку повідомила про це у вівторок.

Вбивство сина активістки Фатіми Бахадлі “, схоже, є ще одним у зростаючому списку нападів і вбивств, спрямованих на іракських правозахисників та їхні сім’ї”, – заявила в Twitter дублінська правозахисна організація Frontline Defenders.

Посол Європейського Союзу в Іраці Мартін Хат закликав владу Іраку швидко розслідувати вбивство.

Десятки правозахисників були вбиті або викрадені з 2019 року, коли в Іраку почалися заворушення, вимагаючи політичних змін та придушення впливу підтриманих Іраном фракцій.

Останньою жертвою вбивства став син активіста Багадліова, 26-річний Алі Карім. Підозрювану у вбивстві особу затримали в північному Іракському автономному районі Курдистану. Чоловік з Басри зізнався у скоєнні злочину і був екстрадований іракською федеральною владою.

Карім зник безвісти з минулої п’ятниці. У суботу в Басрі було знайдено його тіло з вогнепальними пораненнями голови та грудей.

Одного разу його мати заснувала організацію, яка проводила діяльність із захисту та освіти жінок та брала участь у кампанії проти вербування молодих людей бойовими групами. За словами неназваних активістів, Бахадлі часто отримував погрози.

Поділитись