В Індонезії садитимуть до візниці за статеві відносини до шлюбу

В Індонезії садитимуть до візниці за статеві відносини до шлюбу

Індонезійський парламент затвердив проект нового кримінального кодексу, в якому передбачено до року позбавлення волі за статеві відносини до шлюбу, а також покарання за образу президента.

Про це пише Reuters. За даними видання, парламентарі переглянули кодекс, ухвалений після проголошення незалежності Індонезії від Нідерландів.

“Старий кодекс належить голландській спадщині і більше не актуальний зараз”, – заявив голова парламентської комісії, відповідальної за зміну кримінального кодексу, Бамбанг Вуріанто.

За секс до шлюбу вводиться покарання до року в’язниці, при цьому відповідальність мають нести не лише громадяни Індонезії, а й іноземці. Нові положення кримінального кодексу вже спричинили занепокоєння туристичного сектору країни.

Також передбачено позбавлення волі на строк до трьох років за образу президента та (або) віце-президента, за державну зраду може загрожувати смертна кара, а також каратиметься поширення фейкових новин.

Раніше стало відомо про те, що влада Індонезії вирішила депортувати росіянку, яка сфотографувалася оголеною на священному для місцевих жителів гігантському бан’яновому дереві. Депортацію зазнав і її чоловік, який зробив скандальне фото. Подружжя провело обряд очищення, відповідно до місцевих звичаїв, і вибачилися.

Поділитись