В індійському штаті Гоа 15 пацієнтів з коронавірусом померли через брак кисню

В індійському штаті Гоа 15 пацієнтів з коронавірусом померли через брак кисню

Не менше 15 пацієнтів померли в лікарні при Державному медичному коледжі в індійському курортному штаті Гоа (GMCH).

Як повідомляє в п’ятницю газета «Індіан експрес», причиною стало падіння тиску в системі подачі кисню хворим.

До цього призвела затримка з доставкою кисню в клініку. Тиск в системі було відновлено протягом 20 хвилин, але цей час виявилося фатальним для 15 пацієнтів, які померли через брак кисню.

11 травня в відділенні інтенсивної терапії GMCH через брак кисню померли 26 пацієнтів. Тоді, як і зараз, влада Гоа стверджували, що штат не відчуває нестачі в медичному кисні, а причиною перебою в його поставках стали логістичні проблеми – кисневі балони були вчасно доставлені в клініку.

Після цього Високий суд Гоа приніс вибачення родичам померлих пацієнтів і вимагає гарантій від уряду штату, що такі трагедії не повторяться в майбутньому.

На тлі різкої нестачі медичного кисню в країні уряд Індії 16 квітня оголосило глобальний тендер на закупівлю за кордоном 50 тис. Тонн рідкого кисню. До теперішнього часу від потенційних постачальників отримані пропозиції на поставку тільки 3,5 тис. Метричних тонн кисню.

Гоа – найпопулярніший серед туристів і найменший штат Індії – фіксує останнім часом різке зростання захворюваності COVID-19. Загальна кількість інфікованих в регіоні досягло 128 тис., Всього за час епідемії в Гоа померли 1 874 людини.

Поділитись