В Єгипті небезпечно купатися вночі

В Єгипті небезпечно купатися вночі

Курорти Єгипту давно користуються особливою популярністю. Ця країна славиться своїми туристичними визначними пам’ятками і морем, де можна побачити рідкісних морських мешканців.

Але після заходу купатися заборонено, і багато хто думає, що це звичайна примха готельєрів, але це не так.
Насправді, купання в морі після 18 і 19 годин може бути небезпечним для туристів. Справа в тому, що в Червоному морі мешкають різні види хижих риб: від скатів до мурен. Якщо вдень вони ховаються на глибині від спеки, то вночі вони з’являються на мілководді в пошуках їжі.

Крім дрібних хижаків, в червоному морі є і великі – акули. Удень їх відганяють спеціальні люди, також допомогти можуть рятувальники, які працюють на пляжі. У темряві людину, що тоне, важко побачити або почути.

До то ж багато морських хижаків – отруйні. І це є великою небезпекою. При пораненні деякі туристи забувають про невеликі садни і нехтують візитом до лікаря. Якщо вас вкусили в Червоному морі, необхідно звернутися за медичною допомогою.

Ще одна небезпека, яка підстерігає туристів – морські їжаки. Вночі їх легко не помітити і наступити. Їх голки дуже гострі і тонкі, вийняти їх буде дуже проблематично: через крихкість вони просто будуть відламуватися.

Крім живності вночі можна напоротися на корали. Деякі з них можуть бути дуже гострі, а через них залишаються глибокі рани. Більш того, медична допомога, яку надають після порушення правил безпеки, не входить в страховку, тому туристу доведеться платити за це окремо.

Фото gettyimages

Поділитись