В Австралії побудують приватну в’язницю для терористів

В Австралії побудують приватну в’язницю для терористів

Приватна в’язниця для терористів, так званий Австралійський Алькатрас, може з’явитися в Еліс-Спрінгс – місті, що розташоване майже у географічному центрі Австралії і є відомим осередком туризму та аборигенської культури.

“Це не урядовий проект, а приватний. Будівництво передбачається вести на приватній землі і за рахунок коштів приватного сектору. Уряд Території не схильний заважати розвитку приватного бізнесу”, – прокоментував голова уряду Північної Території Майкл Ганнер пропозицію від бізнес-групи з Еліс-Спрінгс.

Як повідомляє 1NEWS, у зверненні бізнесменів, зокрема, сказано що “виправний заклад буде служити не лише стимулом розвитку території, а й може стати вирішенням проблеми різних підходів до ув’язнення терористів у різних штатах країни”.

Бізнес-група, очолювана менеджером аеропорту Еліс-Спрінгс Девідом Батіком, вважає, що вартість будівництва в’язниці становитиме 450-600 млн доларів і може бути залучена за рахунок приватно-державного партнерства або кредиту федерального уряду.

За словами Ганнера, хоча будівництво федеральної в’язниці для терористів і не входило в план розвитку Території, однак втілення проекту видається йому цілком імовірним.

Поділитись