В Австралії лісові пожежі знищили половину острова зі списку ЮНЕСКО

В Австралії лісові пожежі знищили половину острова зі списку ЮНЕСКО

Майже половина території австралійського острова Фрейзер, внесеного до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, виявилася охопленою лісовими пожежами, оголошена евакуація місцевого курорту, повідомляє видання Brisbane Times.


Пожежі почалися ще в кінці жовтня через багаття в незаконно розбитому туристичному таборі. Глава місцевої служби з надзвичайних ситуацій Джеймс Хейг повідомив, що в понеділок площа загоряння становила 76 тисяч гектарів – це близько 40 відсотків території острова, який вважається найбільшим піщаним в світі.

Евакуйовано всіх відпочивальників в курортному комплексі Кінгфішер-Бей, який від лінії вогню тепер відділяє лише п’ять кілометрів. Заступник комісара пожежної служби штату Квінсленд Гері Маккормак попередив, що стихія може бушувати ще кілька тижнів. За його словами, скидання води з літаків неефективний через піщаного ґрунту.

Фрейзер був включений в список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в 1992 році як неповторний природний пам’ятник. На мові аборигенів він іменувався КМАР, що означає “рай”.

Поділитись