В Авдіївці загострилася ситуація на фронті

В Авдіївці загострилася ситуація на фронті

Четверту добу в Авдіївці безперервні бої. Ситуація дуже складна.

Про це начальник міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

«Четверту добу тривають бої. Запеклі та дійсно без перерви. І стрілецькі бої, і артилерійські дуелі. Гатять з усього, що у них є. Активно працює авіація. По Авдіївці — ніч дуже гаряча була. Декілька авіаракетних ударів було по самому місту», — заявив Барабаш в ефірі телемарафону.

За його словами, ворожі удари по позиціях ЗСУ наші воїни навіть не рахували, настільки багато їх було. Десятки ударів прийшлися по самій Авдіївці. Барабаш також розповів, що росіяни не припиняють штурмувати місто ні вдень, ні вночі.

Напередодні російські окупанти застосували дуже багато броньованої техніки, атакуючи позиції ЗСУ колонами.

Барабаш розповів, що росіяни хочуть повністю оточити Авдіївку. Для цього ворог зосередився на ударах з флангів з півночі та півдня. Але їм не вдається досягти свого.

При цьому росіяни, як додав очільник МВА, б’ють не лише по фронтових містах та селах. Вони також обстрілюють тилові населені пункти. Зокрема, цієї ночі ворог вдарив по селах Очеретинської громади.

«За минулу добу маємо підтверджені дані: один загиблий, чотири поранених і дві людини під завалами. Але можна сказати, що люди загинули під завалами, просто фізично ми не бачимо тіл», — розповів Барабаш.

Також він повідомив, що зараз в Авдіївці дуже складна логістика. Зокрема, влада припинила постачання до міста не лише гуманітарної допомоги, а й продуктів, поки там загострена ситуація. Попри це, місто забезпечене основними продуктами на кілька місяців.

Поділитись