В Авдіївці складна ситуація: ворог продовжує атакувати

В Авдіївці складна ситуація: ворог продовжує атакувати

Армія РФ поступово просувається на півдні Авдіївки.

Про це стверджує військовий експерт Bild Юліан Репке, аналізуючи відео в мережі.

«Росія просувається вперед у кількох областях. Повзуче взяття на кшталт Бахмута триває. Після прориву росіянами фронту на півдні Авдіївки ще одна частина міста опинилася під контролем армії загарбників. Під час атаки деякі українські частини були відрізані та згодом взяті в полон», – пише він.

Військовий голова міста Віталій Барабаш підтвердив AFP, що російські ДРГ заходили до південної частини Авдіївки, але каже, що вони вже витіснені звідти. Про це говорили і військові.

Наразі ситуація «складна, але під контролем», «противник продовжує атакувати». За словами Барабаша, це був «вперше», коли війська РФ увійшли до міста.

Російські телеграм-канали стверджують, що армія РФ змогла зайти в тил ЗСУ в Авдіївці в районі “Царського полювання” підземною трубою (на відео).

Як стверджується, для цього військові РФ кілька тижнів чистили знайдену трубу, обладнали подачу кисню, вирізали проходи.

17 січня близько 150 людей проповзли по трубі два кілометри, захопили “Царське Полювання” та кілька авдіївських вулиць. Україна цю операцію не підтверджувала.

Поділитись