В Авдіївці існує загроза оточення ЗСУ у місті

В Авдіївці існує загроза оточення ЗСУ у місті

В Авдіївці «повторюється історія з Бахмутом» і є загроза оточення українських сил у місті.

Таку думку висловив український військовий експерт Костянтин Машовець.

«Чесно кажучи, мені зовсім не хотілося, щоб в Авдіївці повторювалася історія з Бахмутом. Однак, зважаючи на все, так воно і буде», – вважає аналітик групи «Інформаційний опір».

На його думку, «противник продовжує успішно реалізовувати свій задум про обхід Авдіївського коксохімічного комбінату зі сходу та південного сходу».

«І, як це не сумно визнавати, схоже, противник дуже близький до практичного втілення його в життя», – додав Машовець.

Він пише, що передові загони РФ протягом кількох попередньої доби заглибились у садове товариство «Івушка» до вул. Мічуріна та Залізничного провулка, а також вийшли до шляхопроводу над залізницею в районі вул. Чистякова «а, за певною інформацією, і захопили його».

«Все це разом узяте, за тверезою оцінкою, означає, що вони знаходяться за 500 метрів від Авдіївської автобази і менш ніж за 1 км від ресторану «Бревно» і фактично мають реальну можливість протягом найближчих тижнів (якщо не днів) успішно для себе завершити свою Авдіївську операцію», – пише Машовець.

Причина такого прогнозу – фактичний виняток «північної дороги» 00542 через Орлівку та Ластівчине для стабільного постачання українських підрозділів. На думку Машовця, альтернативне повідомлення на півдні, через Тоненьке та Північне, також ускладнене «до межі», оскільки передові позиції противника знаходяться від цієї дороги на відстані 2.2 км.

На думку Машовця, якщо не вжити будь-яких кардинальних кроків, «виникне реальна ймовірність їхнього (ЗСУ) оточення в Авдіївці».

Поділитись