В Авдіївку перекинули одну найкращих бригад ЗСУ

В Авдіївку перекинули одну найкращих бригад ЗСУ

Україна, можливо, перекинула в Авдіївку «одну зі своїх найкращих бригад» – 3-ю штурмову, пише Forbes, не називаючи джерел такої інформації.

І припускає, що нові сили намагатимуться відсунути армію РФ від головної асфальтованої дороги, що веде до центру Авдіївки, на вулицю Грушевського.

Генерал Тарнавський у суботу повідомляв, що ЗСУ у місті тримають оборону та «свіжі сили вже вступили в бої».

«Те, що українці посилять Авдіївку, не було вирішено наперед. Очевидно, вирішивши залишитися і битися, українські сили йдуть на величезний ризик. Можливо, це було рішення не Тарнавського», – пише видання і нагадує про заміну головкому на минулому тижні, а також репут. Сирської як людини, «здатної нести великі втрати в завзятих, статичних боях».

«Можливо, що, просуваючи Сирського, Зеленський дав зрозуміти, що має намір боротися за Авдіївку. Навіть за високою ціною», – розмірковують журналісти.

Вони вважають, що задумом командування може бути створення в Авдіївці «пастки виснаження» армії РФ, як було в Бахмуті. Проте наголошують на дефіциті снарядів.

«Коли не залишиться боєприпасів, не матиме значення, чи буде в Авдіївці одна українська бригада чи дві. А рішення українського командування посилити місто в кращому разі буде спірним. У гіршому випадку це може призвести до кривавої бойні для українських військ, які спробують бігти на захід із міста, яке вони більше не зможуть захистити», – пише Forbes.

Нагадаємо, що раніше 3-я штурмова бригада (сформована Андрієм Білецьким на базі ветеранів «Азова») була основною ударною силою в контрнаступі ЗСУ під Бахмутом, яке йшло з травня по листопад, проте не призвело до вирішення завдання охоплення Бахмута з флангів з наступним виходом. звідти російських військ (зараз під Бахмутом наступають росіяни). Після понесених втрат 3-ю бригаду було виведено на початку грудня в тил на відновлення.

Поділитись