В American Conservative повідомили про зміну США тактики підтримки України

В American Conservative повідомили про зміну США тактики підтримки України

США змінили свою тактику військової підтримки України, зробивши її поетапною.

Про це повідомив The American Conservative. За словами оглядача Бредлі Девіна, громадськість США починає дратуватися через події в Україні, у зв’язку з чим адміністрація президента Джо Байдена і конгрес тепер по-іншому надають допомогу.

«Мільярд тут, ще один там і, можливо, два, якщо вони добряче попросять. Гроші та обладнання стає все важче відстежити, але вони все ще йдуть за двері», – написав Девін.

Директор з досліджень оборонної політики в Інституті Катона Ерік Гомес розповів, що фінансова допомога Україні здійснюється за рахунок коштів президентського управління з витрачання, бюджет якого було збільшено конгресом зі $100 млн. до $11 млрд. на рік. Ці гроші Байден може витрачати на підтримку України без затвердження законодавців.

8 липня Байден розпорядився про виділення Україні нового пакету військової допомоги на $400 млн. У той же день у Пентагоні заявили, що Вашингтон опрацьовує плани щодо постачання нових озброєнь українській стороні на місяці та роки вперед.

Тим часом, як написала газета The New York Times, ЄС та США не зможуть довго надавати військову підтримку Україні, оскільки їхні можливості є небезмежними. Зазначається, що колишній рівень допомоги навряд чи продовжиться на тлі наростання втоми від ситуації в Україні по обидва боки Атлантики.

Поділитись