Уряд України має намір ранжувати шахти по їх перспективності

Уряд України має намір ранжувати шахти по їх перспективності

Міністерство енергетики України планує провести «модернізацію» шахт в наступному році, заявила на брифінгу 27 липня в.о. глави відомства Ольга Буславець.

Разом з тим, за її словами, щоб шахти модернізувати, спочатку треба розуміти, які вугільні підприємства необхідно взагалі закрити. Буславець зазначила, що її відомство зараз проводить відповідний аналіз:

«Ми завершуємо методологію, за допомогою якої ми будемо ранжувати шахти по їх перспективності», – заявила в.о. міністра.

Також Буславець оголосила, що в даний момент уряд повністю розрахувалося з боргами по заробітній платі шахтарям, на що пішло понад 3 млрд грн. Перед гірниками залишається лише заборгованість, що стосується реалізації вугільної продукції в розмірі близько 200 млн грн.

Навесні і на початку літа в Києві пройшли кілька великих протестних акцій шахтарів через борги по зарплатах. 24 липня до однієї з груп протестувальників вийшов президент Зеленський і пообіцяв в найближчі дні залагодити всі проблемні моменти:

«Я вам обіцяю – ми все зробимо. Дайте мені пару днів. Я зараз розберуся з «Центренерго», чому вони не виплачують гроші. Їдьте додому до своїх родин, я розберуся», – заявив він.

1 липня прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що держава вперше за довгий час погасило всі борги перед шахтарями державних шахт.

Поділитись