УПЦ МП звернулася з проханням до російської влади

УПЦ МП звернулася з проханням до російської влади

УПЦ МП звернулася із закликом до російської влади та РПЦ не виступати від її імені на міжнародних майданчиках, у тому числі й до ООН.

Про це із посиланням на заяву відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ пише ЗМІ.

Київ активізував дії проти цієї церкви з листопада 2022 року через проросійську діяльність. Українські спецслужби проводять обшуки у храмах та єпархіях по всій країні. Декільком ієрархам висунуто звинувачення в «держзраді та підривній діяльності. За ініціативою російської сторони Рада Безпеки ООН 17 січня має намір обговорити ситуацію, що склалася.

У свою чергу Українська православна церква у своїй заяві, зробленій у зв’язку із проведенням засідання РБ ООН, зазначила, що «не зверталася до жодної держави з проханням про сприяння захисту своїх прав».

Також ми не уповноважили нікого з РПЦ МП виступати від нашого імені в ООН. Стурбовані тим, що питання про Українську православну церкву порушують структури, які не мають до нас жодного стосунку. Закликаємо владу Росії не говорити від імені нашої Церкви на міжнародних майданчиках та не використовувати релігійний чинник у своїх політичних цілях», – зазначили в УПЦ МП.

При цьому в релігійній структурі закликала українська влада «проводити виважену релігійну політику всередині країни».

Поділитись