“Укрзалізниця” перевірятиме працівників алкотестерами

“Укрзалізниця” перевірятиме працівників алкотестерами

“Укрзалізниця” посилила контроль за дотриманням трудової дисципліни на підприємстві, зокрема – запровадила політику нульової толерантності до вживання алкоголю в робочий час.

Як передає unian.ua, з цією метою закупили сертифіковані алкотестери, якими перевіряють наявність алкоголю в організмі працівників перед, в розпал і в кінці робочого дня. Про це розповів Роман Веприцький, керівник регіонального філіалу “Південно-Західна залізниця”.

Це нововведення стало частиною масштабної стратегії безпеки, прийнятої АТ “Укрзалізниця” ще два роки тому. Першими тестувати його почали в регіональному філіалі “Південно-Західна залізниця”.

В УЗ  пояснили аргумент на користь введення жорсткого контролю за дотриманням трудової дисципліни залізничниками. З 21 липня набрали чинності законодавчі норми, які покладають відповідальність за кожен нещасний випадок з вини працівника, в тому числі який перебуває у стані алкогольного сп’яніння, на його керівника. Відповідальність, до речі, кримінальна, і передбачає до 7 років позбавлення волі (в залежності від складності ПП). З часом рейди з алкотестерами будуть проводити і на території інших філій залізниці.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

Поділитись