“Укренерго” отримає для модернізації мереж €149 млн від ЄБРР

“Укренерго” отримає для модернізації мереж €149 млн від ЄБРР

Європейський банк реконструкції і розвитку виділить 149 млн під державну гарантію на модернізацію мереж електропередачі Національної енергетичної компанії “Укренерго”.

Як повідомила пресслужба Мінфіну, договір гарантії підписали у вівторок міністерка Оксана Маркарова і керуючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи і Кавказу Маттео Патроне, передає vgolos.com.ua.

“Учора ми святкували значущу для українського ринку енергетики подію і однозначний успіх Міністерства фінансів – завершення корпоратизації “Укренерго”. Сьогодні ми робимо перший крок у новій історії компанії, який дозволить здійснити низку ефективних заходів для реалізації стратегії її розвитку”, – прокоментувала підписання договору міністерка фінансів.

Проєкт передбачає покупку близько 26 нових трансформаторів і встановлення автоматизованих систем управління технологічними процесами на 12 підстанціях.

Мета проєкту – модернізація ключової інфраструктури електропередачі для синхронізації з європейською мережею ENTSO-E.

Загальна вартість – 198,2 млн євро. ЄБРР дає 149 млн, решту – 49,2 млн – “Укренерго” внесе з власних ресурсів.

Національна енергетична компанія “Укренерго” – це природна монополія і єдиний оператор системи електропередачі в Україні. “Укренерго” перебуває в 100% державної власності із залученням Міністерства фінансів як номінального власника компанії.

Поділитись