Українців закликали не поширювати інформацію про можливе прибуття винищувачів F-16

Українців закликали не поширювати інформацію про можливе прибуття винищувачів F-16

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський в ефірі телемарафону закликав не поширювати інформацію стосовно західних винищувачів F-16, які ймовірно прибули на територію України.

Киричевський нагадав про заборону на розголошення інформації про переміщення української військової техніки.

«Якщо хтось викладає зайву інформацію, то росіяни можуть на цій підставі зробити певні розрахунки. Що, наприклад, F-16 можуть бути в певному регіоні України. І, відповідно, там треба заряджати свою агентуру», – сказав Киричевський.

Він також додав, що на тлі появи інформації про нібито передачу Києву західних винищувачів, в українському інформаційному просторі розпочалася «нездорова історія». 

«Якщо західні ЗМІ написали, а наші офіційні структури не стали ані заперечувати, ані підтверджувати факт прибуття літаків, то значить усе, можна влаштовувати певний розгул. Хоча норму національного законодавства про те, що не можна щось розголошувати про переміщення Сил оборони України без узгодження – ніхто не скасовував», – додав Киричевський.

Водночас, він зауважив, що зрозуміти природу такого ажіотажу серед українців можна. На думку експерт, це пов’язано з тим, що в Україні були занадто перегріті очікування від прибуття літаків F-16.

Поділитись