Українських біженців в Уельсі зобов’яжуть платити за їжу і прання

Українських біженців в Уельсі зобов’яжуть платити за їжу і прання

В Уельсі українських біженців зобов’яжуть оплачувати послуги пралень та частину прийомів їжі для прискорення їхньої інтеграції до місцевих громад.

Про це повідомляє WalesOnline.

Уточнюється, що зміни стосуватимуться тих, хто більше п’яти тижнів проживає у тимчасовому житлі, яке фінансується владою Уельсу. Нині близько 1,5 тисячі українців тимчасово розміщено у центрах прийому, готелях та на базах відпочинку.

Нові правила почнуть діяти на початку січня. За новими правилами біженцям з України нададуть лише дві можливості відмовитись від пропозиції про переїзд у довготривале житло. Якщо це повториться, потрібно буде оплачувати частину видатків на проживання.

Раніше агентство Reuters з посиланням на польську владу повідомляло, що в Польщі хочуть зобов’язати українських біженців оплачувати проживання в наданому державою житлі, зміни можуть набути чинності з весни. До цього віце-президент Єврокомісії, яка відповідає за демократію та демографію, Дубравка Шуїца заявляла, що біженці з України залишаться в європейських країнах ще довгі роки після закінчення конфлікту.

Поділитись