Український фронт на Донбасі впав – офіцер «Азова» Роман Пономаренко

Український фронт на Донбасі впав – офіцер «Азова» Роман Пономаренко

Український фронт на Донбасі впав і ситуація там уже вийшла з-під контролю.

Про це заявив у своєму телеграм-каналі офіцер «Азова» Роман Пономаренко.

«Довгий час становище на Донбасі цілком доречно характеризувалося як важке, але контрольоване. Однак тепер воно з-під контролю вийшло. Поки що виглядає, що наш фронт на Донбасі впав. Оборона ЗСУ дезорганізована, війська втомилися, ослаблені, а багато підрозділів – деморалізовано. Поповнення, що виходить, в основному бусифіковане, і не допомагає, а навпаки – ускладнює бойову роботу частин. Росіяни лише тому не прориваються глибоко, тому що їхні війська так само виснажені, як наші. Однак вони зберігають значну кількісну перевагу та мають безмежні запаси боєприпасів. Тому їх наступ триває, зупинити його ми поки що не можемо», – заявив військовий.

Він також, як і інші аналітики, говорить про погану ситуацію з дисципліною в українській армії.

«Зараз становище на межі, а примусово мобілізоване поповнення його лише поглиблює», – написав Пономаренко.

Офіцер сумнівається, що «наше командування має якийсь глобальний план на все це».

Так, контрудари на інших ділянках фронту можуть мати результат. Проте сенсу вони мають лише у тому випадку, якщо фронт на Донбасі тримається. Поширені також надії на те, що росіяни всі поставили на цей наступ, і в результаті закінчаться резерви. Втім, про це ми чуємо вже 2 роки, але ті резерви щось не закінчуються», – додав він.

При цьому офіцер «Азова» пропонує перейняти досвід гітлерівського «Вермахту», як він стабілізував фронт після великих поразок (наприклад, після операції «Багратіон» у 1944 році). При цьому він визнає, що ці рішення «дають лише короткий термін і лише відтягують загальну поразку».

Поділитись