Український авіапарк може поповнитися винищувачами F-35

Український авіапарк може поповнитися винищувачами F-35

Україна вже отримала сучасні винищувачі F-16. Проте у майбутньому авіапарк Повітряних сил ЗСУ може поповнитися і літаками F-35.

Таку думку висловив директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих.

«Якщо говорити про 128 літаків, які нам потрібно, то не виключено, що це можуть бути не тільки винищувачі F-16. Зокрема, Mirage-2000/5, а також Grippen. Зараз не можна щось із впевненістю виключати. Однак варто зазначити, що Україна буде невпинно переозброюватися на літаки західного зразка. Ми поступово будемо отримувати технологію підтримання їх бойового циклу та виготовлення засобів до них», – розповів фахівець в етері телеканалу «Еспресо»

Він зауважив, що після отримання винищувачів F-16 Україна буде рухатися в напрямку поставок і інших сучасних літаків. З часом Повітряні сили ЗСУ перейдуть на єдиний тип літака, і не виключено, що це будуть винищувачі 5-го покоління F-35.

«Я не маю сумнівів, що в майбутньому ми отримаємо літаки F-35. Оскільки в літаках не йдеться про тактику – це про стратегію. Тому якщо ми вже отримали F-16, то наші пілоти будуть рухатись до того, щоб опановувати інші західні літаки. З огляду на геополітичне положення України ми будемо продовжувати отримувати новітню західну зброю», – резюмував Валерій Рябих.

Поділитись