Українським силовикам дозволили стріляти без отримання наказу

Українським силовикам дозволили стріляти без отримання наказу

Головнокомандувач Збройними силами України (ЗСУ) Валерій Залужний спеціальною директивою дозволив українським військовим в зоні конфлікту в Донбасі відкривати вогонь у відповідь по противнику без узгодження з вищим керівництвом.

Про це повідомили військові журналісти після зустрічі з головкомом ЗСУ.

«Командирам дозволено застосовувати весь доступний озброєння. Командири на місці можуть самі приймати рішення – в залежності від ситуації. Також наказом Залужний позбавив військових від потреби заповнювати зайву документацію», – наводить інформацію журналістів за підсумками зустрічі видання TheBabel.

Минулого тижня Залужний в інтерв’ю заявив про відсутність обмежень у командирів в Донбасі на відкриття вогню у відповідь. «Як головнокомандувач ЗСУ кажу вам: немає ніякої заборони [відкривати вогонь у відповідь]. Командири повинні застосовувати всі наявні сили і засоби, методи для того, щоб зберегти життя і здоров’я своїх підлеглих <…>. Рішення про відкриття вогню у відповідь приймають командири на місці, і погоджувати їх з командуванням в Києві їм не треба», – сказав він. При цьому Залужний зазначив, що зараз на лінії зіткнення в Донбасі задіяні всі наявні в української армії кошти для протидії противнику.

Поділитись