Український російськомовний телеканал для Донбасу розпочне мовлення в лютому

Український російськомовний телеканал для Донбасу розпочне мовлення в лютому

Міністерство культури в лютому запустить в ефір російськомовний телеканал, орієнтований на жителів непідконтрольних Києву територій Донбасу.

Про це заявив заступник міністра молоді та спорту України Анатолій Максимчук. За його словами, на першому етапі канал буде поєднувати функції розважального та інформаційного мовлення. Це будуть “кращі розважальні програми українського виробництва і інформаційне мовлення, яке буде державним мовленням”, – пообіцяв заступник голови Мінкульту.

За його словами, уряд зараз працює над концепцією інформаційного мовлення державного російськомовного телеканалу – “стратегічним пакетом послань” для жителів Донбасу. Максимчук стверджує, що позиція каналу стосовно подій в Україні буде “незаангажованою” і “чесною”.

Міністр культури, молоді, спорту, інформаційної політики та туризму Володимир Бородянський в кінці жовтня заявив, що новий державний український російськомовний канал буде запущений через три місяці.

На початку 2015 року в Україні було анонсовано створення телеканалу “Україна завтра”, розрахованого на зарубіжну російськомовну аудиторію. У жовтні телеканал почав мовлення під назвою UATV. Мовлення велося українською і російською мовами кожні 30 хвилин по черзі, з англійськими субтитрами. Канал був створений з метою участі в інформаційній війні проти “кремлівської пропаганди”.

У березні 2018 року Міністерство інформаційної політики України повідомило, що UATV почав мовлення в тестовому режимі на Крим і непідконтрольні Києву території Донбасу. В даний час канал в цілодобовому режимі транслює новини та програми власного виробництва через супутникові та кабельні мережі на п’яти мовах – англійській, арабській, кримсько-татарською, російською та українською.

Поділитись