Український літак у Тегерані був збитий у січні 2020 року ракетою російського виробництва

Український літак у Тегерані був збитий у січні 2020 року ракетою російського виробництва

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов заявив в ефірі українського телебачення, що український пасажирський літак «Міжнародних авіаліній України» був збитий у січні 2020 року ракетою російського зразка Тор-М1.

Данилов підкреслив, що до такого висновку в РНБО прийшли «через дві години» після початку розслідування.

«Ми відправили в безпрецедентно короткий термін наших фахівців в Тегеран і вже на наступний день вранці ми дали офіційне повідомлення, що літак був збитий ракетою російського виробництва Тор-М1», – зазначив він.

Данилов підкреслив, що навіть американське керівництво в той час говорило, що причиною аварії стала технічна несправність літака. «Це записи бачив тільки закрите коло осіб. Ми отримали їх, де є абсолютна підтвердження, ми отримали, що це саме російська ракета », – зазначив чиновник.

Глава РНБО підкреслив, що мала місце змова Росії і Ірану. Після вбивства американцями іранського генерала Сулеймані Тегеран повинен почати війну, а потім було прийнято рішення «перебити питання».

Нагадаємо, що в літаку знаходилися 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Всі вони загинули. Іран після цього взяв відповідальність на себе, визнавши, що удар ненавмисно завдав військовий центр Корпусу вартових Ісламської революції.

Поділитись