Український генерал Романенко заявив про високу загрозу нападу Росії на острів Зміїний

Український генерал Романенко заявив про високу загрозу нападу Росії на острів Зміїний

Колишній заступник начальника Генштабу українських Збройних сил Ігор Романенко попередив про можливе захоплення Росією острова Зміїний в Чорному морі.


За його словами, цей об’єкт – “ласий шматочок” для Москви і взяття його під контроль призведе до блокування портів Одеської та Миколаївської областей.

“Російськими силами його можна захопити за добу. Якщо це станеться, то вони нам перекриють судноплавство. За Азову його майже закрили, а якщо і цей напрямок перекриють, то це буде мати дуже серйозні економічні і військово-політичні наслідки. В цьому плані острів грає стратегічну роль”, – підкреслив Романенко в бесіді з РБК Україна.

Генерал також зазначив, що в республіці вже опрацьовують план оборони острова. Він також висловив думку, що від нападу Росії зупиняє лише можлива негативна реакція світової спільноти.

Раніше прес-секретар делегації Києва в контактній групі по Донбасу Олексій Арестович назвав умову для військового наступу на сході України. За його словами, таке трапиться тільки якщо на них “нападуть росіяни”. При цьому він зазначив, що в Києві передбачають політико-дипломатичне врегулювання одночасно з прокачуванням оборонного сектора.

Поділитись