Українських вчителів “каратимуть” за згадку Великої Вітчизняної війни

Українських вчителів “каратимуть” за згадку Великої Вітчизняної війни

Українських вчителів запропонували репресувати за згадку Великої Вітчизняної війни (ВВВ).

Про це з посиланням на документ Міністерства освіти і науки України повідомив колишній депутат Верховної ради Олексій Журавко у своєму Facebook.

Політик опублікував фотографії документа, підписаного заступником міністра освіти і науки України Любомирою Мандзій.

«Терор і шизофренія в Україні тривають! Мені попався цікавий документ. Підписала його справжня нацистської, заступник міністра освіти і науки України Любомира Мандзій. Всіх неугодних вчителів, які не розуміють “нову українську історію і сьогоднішню” слід виганяти з роботи і приймати до них жорсткі заходи», – написав Журавко.

У тексті йдеться про період «радянської окупації 1919-1991 років» і забороняється вживати термін «Велика Вітчизняна війна». Замість нього українським педагогам пропонується використовувати фразу «радянсько-німецька фаза Другої світової війни».

Журавко також повідомив, що Міносвіти України рекомендує вживати по відношенню до неслухняних педагогів історії заходи дисциплінарного і адміністративного впливу. У тому числі за «недотримання принципів методичних рекомендацій» пропонується звільняти вчителів або інформувати правоохоронні органи в частині порушення Закону.

У березні президент Володимир Зеленський підписав закон «Про повну загальну середню освіту», який ліквідує в країні російськомовні школи з вересня 2020 го. Учні з російськомовних сімей з п’ятого класу повинні будуть вивчати українською мовою не менше 80 відсотків предметів. Програми навчання російською скасовуються. У школах, де навчання ведеться на офіційних мовах ЄС, діти зможуть ще протягом трьох років отримувати освіту мовами відповідних національних меншин.

Поділитись