Українські війська погодилися дотримуватися режиму припинення вогню на Донбасі

Українські війська погодилися дотримуватися режиму припинення вогню на Донбасі

Збройні сили України готові дотримуватися режиму припинення вогню на Донбасі, у тому числі в рамках умов відкриття вогню у відповідь.

Про це йдеться у заяві Міністерства оборони та головнокомандувача ЗС країни. Вона опублікована на сайті міноборони.

У заяві, зокрема, вітається згода повністю дотримуватись заходів щодо посилення режиму припинення вогню, погоджених 22 липня 2020 року. Цю згоду було досягнуто під час засідання Тристоронньої контактної групи 22 грудня 2021 року.

ЗС України запевняють щодо своєї позиції послідовно і неухильно дотримуватися режиму припинення вогню, передбаченого вищезазначеними заходами, у тому числі щодо умов відкриття вогню у відповідь, — йдеться у повідомленні.

Раніше глава МЗС Росії Сергій Лавров закликав колег із ФРН та Франції вплинути на Україну у питанні виконання Мінських угод щодо Донбасу. На думку міністра, РФ стурбована тим, що Париж і Берлін беззастережно встають на бік Києва, який перекручує і ставить з ніг на голову досягнуті домовленості.

У свою чергу, український президент Володимир Зеленський заявив, що його країна готова до режиму припинення вогню в самопроголошених республіках Донбасу. Глава держави додав, що переговори на цю тему йдуть складно.

Поділитись