Українські призовники проігнорували повістки

Українські призовники проігнорували повістки

Охочих йти в армію в Україні, за зрозумілих причин, дуже мало. Але призов 2018 року побив всі можливі рекорди за неявку.

23 424 особи призовного віку не прийшли на призовні дільниці. Загальна явка не перевищує 10%, скаржиться військовий комісар Київського військового комісаріату Сергій Клявін. Осіб, що ухиляється доводиться ловити за допомогою Нацполіції.

“Згідно з планом, ми призвали до лав Збройних сил України 39,5%. Хотів би звернути увагу, що явка призовників, які повинні прибути на призовні дільниці районних призовних комісій, вкрай низька. Ця цифра становить 8%”, – сказав військовий комісар на брифінгу в понеділок.

Клявлін додав, що в призовні дільниці жителі Києва як не зверталися, так і не звертаються. Ведеться розшук ухиляються за допомогою органів Нацполиции. “І вже потім доставляємо в призовні дільниці, де визначається їх придатність до строкової військової служби”, – додав Клявлін.

Зокрема, він поскаржився на керівників підприємств з цього питання. За його словами, тих, хто отримують повістки, звільняють заднім числом з підприємств, щоб не зберегти за ними місце роботи та не виплачувати зарплату.

Також воєнком зазначив, що навчальні заклади, в яких громадяни завершили навчання і більше не мають відстрочку на заклик, передають дані в районні військкомати не в повному обсязі. Щоб виявити фальшивих отстрочников, працівники військкомату з Нацполицией перевіряють гуртожитку, де проживали ці призовники.

Крім призову до лав Збройних сил України на військову службу за контрактом покликане 346 жителів Києва, з них 76 – жінки. 163 з них мають статус учасника бойових дій і раніше виконували завдання під час проведення АТО, пишет znaj.ua.

Поділитись