Українські підручники друкуватимуть на екопапері

Українські підручники друкуватимуть на екопапері

Вже навесні на екологічно чистому папері будуть друкувати підручники та іншу навчальну літературу.

Технологія виготовлення еко-паперу спеціально розроблена фахівцями для друку підручників та книг для дітей. Це видання, де особливо потрібно не тільки високоякісне відтворення кольорових ілюстрацій й висока механічна міцність, а й безпечність матеріалу та повна відповідність санітарним вимогам.

На замовлення видавництва «Ранок» був розроблений папір з урахуванням європейських стандартів щодо підручників і книг для дітей.

Унікальність технології отримання екопаперу полягає в тому, що для його виготовлення не застосовуються хлор і діоксид титану як відбілювач.

Білизна екопаперу оптимальна для зору, очі не втомлюються при роботі з підручником. Папір має відмінні друкарські властивості, підвищена пухкість дозволяє створювати більш легкі книжки, що дуже важливо для підручників і загальної ваги шкільного портфеля.

Як заявив генеральний директор видавництва «Ранок» Віктор Круглов, цього року нові підручники для 2, 6, 11 класів будуть друкуватися виключно на українському папері. У майбутньому видавництво планує повністю відмовитися від поставок імпортованої сировини. Зміївська паперова фабрика гарантує, що до старту друкарського сезону, а це відбудеться у квітні, буде вироблено 2 тисячі тонн високоякісного паперу, пише poglyad.tv.

Поділитись