Українські моряки прибули в США вчитися управлінню катерами типу Island

Українські моряки прибули в США вчитися управлінню катерами типу Island

Українські моряки прибули в місто Балтимор в США для навчання керуванню і експлуатації катерів берегової охорони типу Island, повідомила у вівторок прес-служба міністерства оборони України.


Раніше відомство повідомило, що два катери берегової охорони типу Island відправляться із США на Україну протягом третього кварталу, ще один планують доставити до кінця року.

“Черговий екіпаж, який готується для служби на патрульному катері типу Island, прибув в місто Балтимор, штат Меріленд, США для проходження навчання з управління та експлуатації катера”, – йдеться в повідомленні.

За даними прес-служби, моряки будуть навчатися безпосередньо на патрульному катері, на якому закінчуються ремонтно-відновлювальні роботи, і проходить планова підготовка і технічне обслуговування для передачі ВМС України.

Катери типу Island – швидкохідні патрульні катери берегової охорони США, призначені для патрулювання і пошуково-рятувальних операцій в прибережних водах. У вересні 2018 два таких катери були передані США українським ВМС. Як повідомляв телеканал CNN з посиланням на чиновника в міністерстві оборони США, катери були куплені Україною в рамках програми продажу іншим державам невикористаної військової техніки та майна (Excess Defense Articles program).

Раніше в Міноборони України заявляли, що катери класу Island збільшать бойові здатності ВМС країни під час виконання завдань в операційних зонах Азово-Чорноморського регіону. Ці катери передадуть українському флоту вже з бойовими модулями і встановленими на борту корабельними системами американського виробництва. За даними прес-служби, до кінця року в складі ВМС України буде створений повноцінний дивізіон патрульних катерів класу Island.

Поділитись