Українські монітори фіксують просування ворога на фронті

Українські монітори фіксують просування ворога на фронті

Цілу низку російських поступів на фронті фіксує український військовий паблік Deep State.

По-перше, на Селидівській ділянці. Росіяни просунулися на схід від міста, увійшовши на його східні околиці.

При цьому українські військові повідомляють, що росіяни увійшли до північної частини Селидове. Як пише боєць із позивним «Мучний», з цього боку йдуть бої у промзоні.

Також раніше військові заявляли, що росіяни вже вийшли на околиці Вишневого на захід від Селідового, що на карті Deep State поки що не відображено. Такий вихід загрожує оточенням міста, оскільки з Вишневого траса Селидове-Покровськ, яким постачається гарнізон ЗСУ, знаходиться вже в зоні прямої видимості.

По-друге, паблік показав великі поступи РФ на захід від Цукуріно (в район Новодмитрівки), а також на схід від Курахового, де зменшилося вклинення ЗСУ у російські позиції (район Зоряного).

За даними українських військових, на тому ж виступі бої точаться вже в центрі міста Гірник (карта DS цього не підтверджує).

На південь від росіян двокілометровий поступ з боку захопленого Вугледара у бік Богоявленки.

На північ, на Лиманському напрямку, був великий здиг фронту в районі Невського. РФ просунулась на ділянці завдовжки до шести кілометрів і завглибшки до чотирьох, захопивши Новосадове і вийшовши на берег річки Жеребець. Зважаючи на все, продовжуватимуться спроби витіснити ЗСУ з лівого берега річки та переправитися на правий.

Під Куп’янськом Deep State заявив, що росіяни захопили більшу частину села Кругляківка на лівому березі річки Оскол.

Поділитись