Українські фермери очікують кращий урожай пшениці, ніж торік

Українські фермери очікують кращий урожай пшениці, ніж торік

Погода цього року посприяла аграріям України. Фермери прогнозують зібрати значно кращий урожай пшениці, ніж того року.

Голова правління СВК «Вівсяницький» Валерій Ліневич з Вінниччини зауважив, що цього року очікують значно кращого врожаю пшениці, ніж торік. «Очікуємо близько 9 т/га, що дещо більше, ніж того року. Погода покаже, який клас пшениці зберемо, точно поки що сказати не можу. Орієнтуємося на 3-2 клас. Ми ніколи не мали 6 і 4 класу», — розповів Валерій Ліневич.

В зв’язку із підвищеними опадами фермер прогнозує проблеми із фузаріозом пшениці. Значно гірший врожай зібрали минулого року на Харківщині у ФГ «Клепки» — близько 3 т. Хоча за словами власника господарства Олексія Хоменка, цього року можна очікувати значно кращого врожаю.

«Ніколи не говоримо про урожай наперед. Минулого року урожай був досить поганий, близько 3 т/га. За станом культури та зважаючи на погоду цього року має бути значно більший урожай. Хоча нічого запланувати не можна, бо дощів немає понад три тижні», — зауважив він. Вже у середу-четвер планує розпочати жнивну компанію на Запоріжжі СВК «Перемога».

Власник господарства Віктор Грищук повідомив, що з точки зору валового збору цього року має бути кращий врожай ніж торік. В середньому по господарству минулоріч зібрали 4,5 т/га. Цього року фермер очікує зібрати 4,5-5 т/га., пише agrarii-razom.com.ua.

Поділитись