Українська ракета “Нептун” вдало пройшла випробування з штатною бойовою частиною

Українська ракета “Нептун” вдало пройшла випробування з штатною бойовою частиною

Українська крилата протикорабельна ракета Р-360 комплексу РК-360МЦ “Нептун” вперше пройшла льотні випробування з штатною бойовою частиною.

Відповідне відео опублікувало в YouTube видання Defense Express. Випробування пройшли на полігоні Алібей під Одесою. Дві випущені мобільними береговими комплексами ракети вразили морські мішені-ліхтери на відстані 80 кілометрів від берега. Як заявляли раніше розробники “Нептуна”, наступним кроком стане розробка морської і авіаційної версій ракети.

Крилата ракета Р-360 важить 870 кілограмів і може нести боєголовку масою 150 кілограмів. Дальність її пуску – до 280 кілометрів, швидкість – близько 900 кілометрів на годину, висота польоту над гребенем хвиль – від трьох до десяти метрів. Комплекс забезпечує одночасний пуск до 24 ракет.

Американське видання The National Interest раніше вказувало, що “Нептун” став модернізацією російського протикорабельного комплексу Х-35.

У липні 2019 року колишній секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що Р-360 можуть за кілька хвилин знищити Кримський міст.

Поділитись