Українська курятина завойовує світові ринки

Українська курятина завойовує світові ринки

У 2018 році, експорт української курятини зріс на 8,2%. За вісім місяців поточного року, було експортовано 184,6 тисяч тонн. Так, за аналогічний період 2017 року було доставлено на зовнішні ринки лише 169,5 тисяч тонн української курятини.

Україні вдалося потрапити в трійку світових лідерів з експорту м’яса птиці до ЄС. Так, все більше країн відкривають свої ринки для української курятини. За січень-серпень 2018 року Україні вдалося заробити $290 млн на експорті курячого м’яса. Це в свою чергу на 22% більше ніж минулого року.

“Україна продовжує завойовувати світові ринки в секторі курятини. За сім місяців 2018 року головним покупцем стали Нідерланди (куряче філе та тушки) – 16,5%. Також в експортній географії відзначаються такі країни як Ірак (частини тушок курчат бройлерів, а саме четвертини задні, філе курчат) – 12,7%, Словаччина (грудна частина курчат, крила) – 9%, Азербайджан (четвертина тушки задня, філе мале куряче) – 5,7%, ОАЕ (тушки та філе курчат) – 4,9%, Саудівська Аравія (тушки курячі) – 4,6%”, — зазначають в UFEB.

В ЄС Україна посідає 3 місце серед найбільших експортерів курятини. Першістю, ми поступаємося лише Таїланду та Бразилії. Ці країни за 2018 рік експортували по 123 тис. тонн і 110 тис. тонн відповідно.

“У тому, що світ відкриває для нас свої ринки, в частині курятини, я бачу виключно плюси. Вітчизняний АПК є експортно-орієнтованим. Чим більше ми будемо постачати за кордон – тим більше про нас говоритимуть у світі. А через курятину, зокрема, заговорять і впізнають Україну в інших товарах”, — пояснив голова Асоціації “Аграрний союз України” Геннадій Новіков, пише “Агро-Центр”.

Поділитись