Електроенергії достатньо для забезпечення потреб під час опалювального періоду

Електроенергії достатньо для забезпечення потреб під час опалювального періоду

Електроенергії, виробленої українськими електростанціями, достатньо для забезпечення потреб побутових та юридичних споживачів під час опалювального періоду.

Про це повідомила пресслужба Укренерего.

«Сьогодні (17 жовтня – ред.) імпорт електроенергії здійснюється лише протягом однієї години ввечері з Молдови. Загальний обсяг 10 МВт·год. Експорт здійснюється до Словаччини та Молдови в нічні та денні години (період активної роботи сонячних електростанцій) з загальним обсягом 3829 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 398 МВт», – йдеться у звіті.

Добовий максимум 16 жовтня був зафіксований вдень, об 11:40. Причиною цього стало співпадіння двох факторів: відчутне похолодання протягом доби та початок робочого тижня.

Також повідмили, що через дощ та вітер частково знеструмили 3 населені пункти в Кіровоградській області.

«Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 450 населених пунктів. В результаті обстрілів є пошкодження в мережах обленерго в Дніпропетровській, Донецькій, Херсонській, Харківській областях. В Дніпропетровській області на ранок енергоживлення споживачів відновлено. В інших областях аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових», – йдеться у повідомленні.

Поділитись