Українцям назвали найбільш прибуткові професії

Українцям назвали найбільш прибуткові професії

В Україні з кожним роком спостерігається дисбаланс на ринку праці. Все більше випускників, отримуючи диплом про освіту, вишиковуються у чергах в центрах зайнятості.

Спеціалісти розповіли, які професії потрібно обирати, щоб у майбутньому точно не залишитись без хліба, – пише “Сьогодні”.

Україна – одна з найосвіченіших країн Європи. У всякому разі, за кількістю дипломів. Якщо, наприклад, в середньому в країнах Європейського союзу вищу освіту здобувають трохи більше 40% (дані Євростату), то в Україні ця цифра сягає понад 80%.

Така ж цифра значиться у списках центрів зайнятості, 80% тих, хто шукають роботу, мають диплом про вищу освіту.

Сьогодні в Україні спостерігається гостра нестача таких професій, як інженери, лікарі та інші спеціальності зі сфери точних наук.

Хорошими темпами розвивається напрямок веб-розробки, зазначає кадровий аналітик Єгор Корухов. Крім знання мов програмування, англійської мови, також необхідно мати досвід роботи, зазначає експерт.

Ці професії починають освоювати ще, навчаючись у школі. А іноземні мови вчать навіть з дитячих садків.

Ще один перспективний напрям, розповідає старший науковий співробітник Інституту демографії та соціальних досліджень Лідія Ткаченко – медицина і пов’язані з нею сфери. Мова йде не лише про лікарів і молодший медичний персонал, який вже зараз в дефіциті, а й про дієтологів, фітнес-тренерів, експертів щодо здорового способу життя і т.д.

Поділитись