Українці почали відпочивати двічі на рік

Українці почали відпочивати двічі на рік

Найпопулярнішими країнами для відпочинку серед українців торік стали Єгипет і Туреччина. У Європі мандрували в Грецію, Болгарію, на Кіпр.

– Останні п’ять років українці частіше їздять відпочивати, — говорить менеджер з туризму Ольга Федоренко. — Часто вибираються двічі на рік. Ті, хто хоча б раз поїхали за кордон, хочуть ще.

У Єгипет їдуть до Шарм-ель-Шейха та Хургади. Єгипет дешевший та тепліший за Туреччину. Популярна турецька Анталія, бо там задовольняє співвідношення “ціна—якість”.

Готелі в Туреччині й Єгипті пропонують додаткові послуги для відпочинку. Там є власна “швидка”, великі дитячі центри з ресторанами, майстер-класами, іграми. Також є готелі для клієнтів 18+, курорти для пенсіонерів.

Для родини із чотирьох людей подорож в Єгипет коштуватиме 1,2–1,3 тисячі доларів — 32–35 тисяч гривень, у Туреччину — 1,5 тисячі доларів. Усі хочуть подорожувати недорого. Обов’язково просять готель на березі моря, послугу “все включено”. Принципово — бачити море, купатися і дихати ним. Молодь любить екскурсії, розширюють кругозір. Люди з дітьми прагнуть пасивного відпочинку.

Також стає модним китайський острів Хайнань. Він за ціною, як Єгипет. Зацікавлює молодь, яким набрид Єгипет і Туреччина. Подорожі в Європу не втрачатимуть популярності, але більшість клієнтів лякаються ціни та відсутності послуги “все включено”. Російський Санкт-Петербург ніхто навіть не питає. В Україні всі хочуть у Карпати. Хто поїхав раз — їздить в різні пори року, пише gazeta.ua.

Поділитись