Україна звинуватила Європу і США у «економічній диверсії»

Україна звинуватила Європу і США у «економічній диверсії»

Нагнітання загрози «російського вторгнення» Заходом призвело до важких економічних наслідків для України.

Таку думку в колонці для видання «Главред» висловив заслужений економіст, екс-міністр економіки країни Віктор Суслов. Він зазначив, що дії західних держав мали характер «економічної диверсії».

За словами економіста, країни з ринковою економікою, зокрема Україна, є вразливими до інформаційних війн.

Інформаційну війну з дестабілізації України розпочали та інтенсивно вели країни Заходу, члени НАТО, насамперед США та Великобританія, — ті, кого українська влада називає «нашими друзями та партнерами». Суттю війни було нагнітання загрози “вторгнення” Росії з використанням авіаційних та ракетних ударів, бронетанкових військ, окупації України, – написав Суслов.

Він додав, що для країни це мало важкі економічні та інші дестабілізуючі наслідки. Економіст нагадав, що в одному з відеозвернень президент України Володимир Зеленський повідомив про падіння курсу гривні та виведення з країни $12,5 млрд протягом січня.

Тобто те, що робив Захід стосовно України, мало характер економічної диверсії, націленої на підрив української економіки, — наголосив він.

Наразі Україні слід зайнятися підрахунком збитків, вважає експерт. При цьому повернути капітали та інвесторів у короткі терміни не вдасться, оскільки останні волітимуть інвестувати в інші країни, над якими не ведуть «жорстокі експерименти». При цьому Суслов підкреслив, що хоча економіка країни ще нестиме великі втрати, вона все ж таки стабілізується. Він заявив, що «велика угода» між Росією та Заходом близька до завершення, зокрема, це відбувається «за рахунок України».

Поділитись