Україна збільшить фінансування армії

Україна збільшить фінансування армії

Президент Петро Порошенко наголошує, що відповідно до рішення Воєнної кабінету та Ради національної безпеки і оборони була затверджена воєнна складова Державного бюджету на 2019 рік. Про це повідомляє офіційне інтернет-представництво Глави держави.

“Як і передбачається законом, у воєнному бюджеті нарешті видатки виключно на оборону перевищують 3% ВВП, а всього на сектор оборони і безпеки планується витрати більше 5% ВВП. На армію на наступний рік виділено близько 102 мільярдів гривень. На 16 мільярдів більше, ніж минулого року”, – повідомив Верховний Головнокомандувач ЗСУ.

При цьому він додав, що це відбувається завдяки макрофінансової стабілізації внаслідок співпраці з міжнародними фінансовими організаціями, зокрема співпраці з ЄС, МФВ та Світовим банком. Петро Порошенко також підкреслив, що таке фінансування дозволяє передавати у Збройні Сили України нове озброєння та техніку. За його словами, у найближчий перспективі ЗСУ отримують нове ракетне озброєння “Вільха” та «Нептун».

“Є гроші, нарешті, для закупівлі для Збройних Сил України в перспективі таких новітніх комплексів, як ракетне озброєння «Вільха”, яке пройшло успішне випробування, ракетне озброєння «Нептун», самохідну артилерійську установку «Богдана», ударний розвідувальний комплекс «Сокіл» та високоточний снаряд «Квітник» і багато іншого», – повідомив Порошенко. При цьому він зауважив, що це неповний перелік, але його ще зарано повідомляти для засобів масової інформації, пише infomist.ck.ua.

Поділитись