Україна виступила зі зверненням до Росії щодо Донбасу

Україна виступила зі зверненням до Росії щодо Донбасу

Віце-прем’єр, міністр з питань тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков закликав Росію сформулювати свою позицію по Донбасу.


Він підкреслив, що РФ досі не делегувала суб’єктних переговірників.

“Там люди несуб’єктні, вони не мають власної позиції, а у представників Росії немає жодного прикладу, щоб вони висловили свою власну позицію”, – сказав Резніков. За його словами, в Росії “постійно ухиляються від прямих відповідей на питання”.

“Вони перелякані сидять, і це видно”, – заявив Резніков.

Також він закликав Росію визначитися зі своєю позицією в переговорах. Резніков додав, що від РФ потрібно “суб’єктність”, а єдина людина, яка її має, це представник президента країни Володимира Путіна серед політичних радників в “нормандському форматі”.

На першому за три роки саміті країн “нормандської четвірки”, який пройшов в Парижі 9 грудня 2019 року, сторони прийняли спільне комюніке і домовилися зустрітися через чотири місяці в Берліні, щоб продовжити роботу з врегулювання ситуації в Донбасі.

У комюніке підкреслюється, що Мінські угоди залишаються базисом для роботи в нормандському форматі, передбачено розведення сил до кінця березня 2020 року в трьох нових точках в Донбасі. Лідери також закликали забезпечити до кінця року режим припинення вогню в Донбасі.

Поділитись