Україна в липні завдала більше ударів дронами вглиб росії

Україна в липні завдала більше ударів дронами вглиб росії

За липень Україна нанесла більше ударів дронами в глибину Росії, ніж агресор по нашій країні.

«Україна зараз дивує світ тим, що за липень вона нанесла більше ударів дронами, так звані діп страйки в глибину Росії, ніж Росія по Україні. І це важливо», – сказав військовий експерт Олександр Мусієнко в ефірі телемарафону.

При цьому зазначив, що, зокрема, є інформація про те, що протягом останніх двох тижнів були удари по 5 російських аеродромах.

Мусієнко, коментуючи удари по Воронежу та околицях, зазначив, що йдеться про велику тилову базу забезпечення російських військ, які ведуть бойові дії на Харківщині, Луганщині та в інших регіонах.

«Вони виконують різну функцію з точки зору розташування складів з боєприпасами, з точки зору розташування аеродромів – велика авіабаза «Балтимор» в районі Воронежа або Борисоглібськ, де цієї ночі було чутно вибухи достатньо серйозні. В Борисоглібську розташований навчально-тренувальний аеродром, де готують росіяни пілотів на Су-25 та інші літаки. До них добираються, щоб позбавляти можливості ворога задіювати в значній кількості штурмову авіацію, яка працює безпосередньо по фронту», – наголосив експерт.

Він зазначив, що через Воронеж проходить велика кількість логістики, військових вантажів ворога, тому він буде під прицілом українських дронів, а в перспективі і ракет, постійно.

За його словами, протягом останніх двох тижнів були удари по 5 російських аеродромах – Морозовськ, Липецьк, Саваслейка, Борисоглібськ і Балтимор, які виконують різні завдання, але всі задіяні для війни проти України.

«Туди долітають дрони. Це доволі таки потужний результат», – підкреслив експерт.

Мусієнко зазначає, що відсутність масованих ворожих ракетних обстрілів по території України протягом певного періоді часу пов’язана з цими подіями.

«Росія нічого не може вдіяти і Путін упустив через це навіть можливість оперативної, так званої помсти за операцію Сили оборони в Курській області», – наголосив він.

Поділитись