Україна та США обмінялись досвідом роботи з ветеранами

Україна та США обмінялись досвідом роботи з ветеранами

Україна та Сполучені Штати Америки обмінялись досвідом роботи з ветеранами і особливостями реалізації державних програм підтримки ветеранів та їхніх родин.

Про це, під час зустрічі з колишнім Державним секретарем у справах ветеранів США Бобом МакДональдом, говорила міністр у справах ветеранів, кандидат у народні депутати України від партії “Європейська Солідарність” Ірина Фріз.

“Спільно з командою Міністерства у справах ветеранів розповіли про місію, цілі, завдання та напрямки діяльності. Окрему увагу під час зустрічі приділили законодавчим ініціативам Мінветеранів, пілотним проектам, створенню Єдиного державного реєстру ветеранів, програмам з підтримки підприємництва, забезпечення житлом та іншим ініціативам, які були нами реалізовані. Міністерство у справах ветеранів потребує політичної підтримки партнерів, а також експертної та фінансової допомоги для набуття інституційної спроможності. Державна політика щодо ветеранів має формуватися саме профільним Міністерством із широким залученням безпосередньо ветеранів до її розробки”, – прокоментувала Ірина Фріз.

Вивчення успішного міжнародного досвіду, реалізації державної політики щодо ветеранів, допомагає більш ефективно забезпечити соціальні гарантії нашим захисникам, – наголосила міністр.

“Сполучені Штати Америки та Україна мають схожі проблемні питання щодо ветеранів. Окрему увагу було приділено діяльності Міністерства у справах ветеранів США щодо реагування на виклики і потреби ветеранів, а також тому за яким принципом надаються соціальні пільги, медична та психологічна допомога ветеранам, ознайомились з американською моделлю налагодження комунікації між Міністерством у справах ветеранів США та американськими громадськими організаціями. Була приємно вражена, високим рівнем щирої зацікавленості та підтримки Бобом МакДональдом роботи Міністерства у справах ветеранів України”, – написала на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook Ірина Фріз, пишет prm.ua.

Поділитись